Sanjana Das Vastuuviikon vieraana

Sanjana Dasin ohjelma oli tiukka käsittäen monenlaista Tuomas-messusta lehdistö-, radio- ja televisiohaasttteluihin asti.
Vuonna 2009vietetään 18.-25.10. Viikon kunniavieraaksi tulee Ms  Sanjana Das The Church of North Indiasta, eli Pohjois-Intian kirkosta.
 
Tarkoitus oli, että Sanjana Das olisi ollut myös media-aamiaisen vieraana 23.10.2009, mutta hän joutui jäämään pois sairastumisen vuoksi. Hänen sijastaan Vastuuviikonprojektisihteeri Anna Hyvärinen kertoi maaiman ihmiskaupan tilanteesta ja hän esitteli myös Vastuuviikon aiheeseen liittyvän valokuvanäyttelyn.

Sanjana on taistellut eturintamalla oikeudenmukaisuuden ja ihmisarvon puolustamiseen. Niinpä hän on tehnyt paljon töitä ymäpri maailmaa naisten ja lasten oikeuksien puolesta ihmiskauppaa vastaan.

 

Hän on edesauttanut kirkon ja eräiden YK-järjestöjen (UNIFEM, UNESCO, yms.) solidaarista yhteistyötä. Sanjana on täynnä energiaa, näkyä ja kutsumusta. Hänelle Jumalan lähetysnäky on tärkeä.

 

 

Mitä on ihmiskauppa?

 

Ihmiskauppa koskee myös Suomea ja suomalaisia. Suomi on ihmiskaupan sekä kauttakulku- että kohdemaa. Ihmiskauppa ei tarkoita pelkästään pakkoprostituutiota, vaan myös monenlaista muuta hyväksikäyttöä, kuten esimerkiksi halvasta työvoimasta saatavaa taloudellista hyötyä.

 

Ihmiskaupan mittasuhteista on olemassa monenlaisia arvioita. YK:n arvioiden mukaan maailmanlaajuisesti ihmiskaupan uhriksi päätyy vuosittain 700.000-2.000.000 naista ja lasta. Näistä 200.000 tapahtuu Euroopassa.

 

Noin 80 % ihmiskaupan uhreista on naisia ja tyttöjä. Arvioiden mukaan suurin osa ihmiskaupan uhreista (70%) päätyy seksityöhön.

 

Vastuuviikko:

 

 

 

Kirkon Tiedotuskeskuksen Vastuuviikon tiedote.

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä