Rauhanrakentaja lokakuun media-aamiaisella

Liberialainen rauhanrakentaja, pastori Roseline K. Toweh on lokakuun media-aamiaisen vieraana 22.10.2010. Hän on ollut aktiivisesti mukana sovintotyössä sodan jälkeisessä Liberiassa ja toimii myös Liberian NNKY:n pääsihteerinä.

 

Tule kuuntelemaan tuon rohkean ja määrätietoisen naisen kertomuksia maansa tiestä kohti rauhallisempia aikoja. Tässä hänen kertomuksistaan yksi:

 

- Matkasimme rauhankonferenssiin Ghanan pääkaupunkiin Accraan kesäkuussa 2003, hän kertoo. - Halusimme siellä auttaa sodan johtajia löytämään syyn sovinnolle.

 

- Rauhanneuvottelut kestivät kauan, koska sodan eri osapuolilla oli monenlaisia vaatimuksia tulevaisuuden ja nimitettävän väliaikaishallituksen paikkajaon suhteen.

 

Nopeuttaakseen neuvotteluja naiset päättivät 7.7.2003 lukita kokoussalin pääoven ulkopuolelta. Tarkoituksena oli pitää ovi lukittuna siihen asti kunnes sopimus syntyy ja saadaan allekirjoitetuksi. Naisten hullunrohkea toiminta tuotti tulosta: sopimus saatiin aikaan saman päivän kuluessa.

 

- Yhteinen rukous auttoi ymmärtämään, että sota ei ole vastaus maamme ongelmiin. Yhdessä etsimme huoliimme ja tuskaamme sopiva sanoja. Neuvottelujen myötä huomasimme, että ihmisten sydämissä muuttui jotain: halusimme muodostaa uudelleen yhtenäisen kansakunnan, vaikka sota, viha ja rikokset toisimme kohtaan olivat saaneet meidät hyökkäämään toistemme kimppuun.

 

Roseline K. Towehin Suomen vierailu liittyy kirkkojen kansainväliseen Vastuuviikkoon. Sitä vietetään yhdessä Väkivallattoman viikon kanssa 17.-24.10.2010. Vastuuviikon 2010 teema on Pyri sopuun - rakenna rauhaa!

 

- Kristuksen rauha käsittää sydämen rauhan lisäksi sovinnosta kumpuavia rauhantekoja sekä omassa lähipiirissä että maailmanlaajuisesti. Rauha edellyttää myös oikeudenmukaisten suhteiden palauttamista  ja epäoikeudenmukaisuuden haastamista, kertoo Vastuuviikon projektisihteeri Anna Hyvärinen Suomen Ekumeenisesta Neuvostosta.

 

Vastuuviikkon aineiston löydät osoitteesta

 

 

 

Unelmia Liberiasta

 

 

Ilmoittaudu media-aamiaiselle allaolevalla lomakkeella

 

Media-aamiainen pidetään 22.10.2010 kello 8:30 - 10:30 Radio Dein tiloissa Pasilassa osoitteessa Ilmalankuja 2 I, 00240 Helsinki. Media-aamiaisen hinta on 10 euroa.


Ilmoittaudun
    media-aamiaiselle 22.10.2010 kello 8:30 - 10:30
Etunimi
Sukunimi
Yhteisö tai työnantaja
Puhelinnumero
Sähköposti


Verkkoviestin julkaisujärjestelmä