Individualismia, maallistumista ja runsaudenpulaa?

Uskonnot Suomessa: Tarjolla individualismia, maallistumista ja runsaudenpulaa? Tällainenko on uskonnollisen Suomen valintamyymälä tänään?

 

Aiheesta alusti TM, tutkimusassistentti Jussi Sohlberg media-aamiaisella 24.4.2009.

 

Saimme ajantasaisen ja tiiviin katsauksen Suomen uskonnollisen kentän kirjosta ja tutustumme myös suomalaisen uskonnollisuuden ääriviivoihin.

 

Jussi Sohlberg työskentelee Kirkon tutkimuskeskuksen - hankkeessa. Se on Kirkon tutkimuskeskuksen yhdessä Uusien uskonnollisten liikkeiden tutkijaverkosto kanssa toteuttama hanke, jonka tarkoituksena on kerätä ja ylläpitää tietokantaa Suomessa toimivista ja toimineista uskonnollisista yhteisöistä.

 

Uusien uskonnollisten liikkeiden tutkijaverkosto (USVA) ry pyrkii edistämään vaihtoehtoisten uskonnollisten elämänkatsomusten tieteellistä tutkimusta. Kohteena ovat länsimaisten uusien uskonnollisten liikkeiden koko kirjo: uushindulaisuus, UFO-kultit, noituus, New Age, holistinen terveyskäsitys, satanismi, magia, lopunaikaa odottavat liikkeet, kristilliset vähemmistöyhteisöt ja muut tämän päivän uskonnolliset ilmiöt.

 

Taustaa Jussi Sohlbergin tietämyksellä siis oli.

 


Tällä kertaa Cafe Jugendissa

 

Kokoonnuimme nyt ensi kertaa Cafe Jugendissa, sen Amanda-kabinetissa. Cafe Jugend sisältää itsepalvelu-, palvelu ja tilauskahvilan, sekä kesäisin ulkokahvilan. Kahvilassa vierailevat helsinkiläiset ja  turistit pääsevät nauttimaan kansainvälisestä lehtitarjonnasta, suomalaisesta arkkitehtuurista ja kansallisista herkuista. Toiminnassa vaalitaan kestävänkehityksen tuotteistusta ja otetaan huomioon erityisryhmien kuten, lapset ja vanhukset.

 

Kahvilassa järjestetään ohjelmallisia iltoja. Konsertteja, performansseja, teema-iltoja ja näyttelyitä toteutetaan yhteistyössä eri alojen ammattilaisten sekä oppilaitosten kanssa. Cafe Jugend tarjoaa myös kävijälleen mahdollisuuden esiintymiseen kahvilan open stagella.

 

Radio Dei tulee lähettämään Cafe Jugendista suoria radiolähetyksiä, jotka rakentuvat ajankohtaisten aiheiden tai teema-iltojen ympärille esitellen mielenkiintoisia persoonia kulttuurin, yhteiskunnan tai liike-elämän alueelta. Myös kansalaisradio-tyyppinen vuorovaikutus radion kautta on mahdollista.

 

Linkkejä

  


 

 


Verkkoviestin julkaisujärjestelmä