Risto Nordell opastaa ekumeenisesti kristilliseen musiikkiperinteeseen

Luovutustilaisuus Helsingin Temppeliaukion kirkossa. Vas. Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen, tunnustuksen saaja, musiikkitoimittaja Risto Nordell, valinnan tehnyt rovasti Veijo Koivula, Ekumeenisen Neuvoston hallintosihteeri Siru Vuorinen, urkutaiteilija Tapio Tiitu, Kristillisen Medialiiton hallituksen puheenjohtaja Thorleif Johansson. Kuva: Antti Tuomikoski.

Kristillinen Medialiitto (KML) on päättänyt myöntää musiikkitoimittaja Risto Nordellille Vuoden 2014 kristillinen mediateko -tunnustuksen.

 

Risto Nordell on pitkän ja ansiokkaan radiotoimittajan uransa aikana avannut kuulijoille niin läntisten kuin itäisten kirkkojen musiikin, jumalanpalveluksen ja rukouksen maailmaa.

 

Tunnustuksen saajan oli valinnut (SEN) Paikallisen ekumenian jaoston sihteeri, rovasti ja tietokirjailija Veijo Koivula Oulusta.

 

Tunnustus luovutettiin musiikkitoimittaja Risto Nordellille Helsingin Temppeliaukion kirkossa sunnuntaina 25.1.2015. Tilaisuudessa kuultiin myös urkumusiikkia director musices Tapio Tiitun tulkitsemana.

 

- Uskontopsykologi Owe Wikström puhuu riemun teologiasta, jonka perustana on sekä luomisusko että ajatus kauneuden ja jumalallisen liittymisestä toisiinsa. Tätä kauneuden ja riemun teologiaa olet ihastuttavalla ja innostavalla tavalla pitänyt esillä omissa ohjelmissasi, rovasti Veijo Koivula totesi luovutuspuheessaan.

 

- Musiikkiohjelmasi ovat merkinneet lukuisia kertoja ekumeenista pyhiinvaellusta maailman kauneimman musiikin katedraaleihin. Valitsemasi musiikki ja siihen liittyvät puheosuutesi ovat olleet erinomaisia välineitä pyhän kokemiseen ja pyhää koskevan tiedon syvenemiseen, hän sanoi.

 

Vuoden kristillinen mediateko – taustaa

 

Vuoden kristillinen mediateko -tunnustus on luonteeltaan ekumeeninen huomionosoitus. Se jaetaan vuosittain tammikuun 25. päivänä, joka on tradition mukaan apostoli Paavalin kääntymyksen muistopäivä.

 

Osallistuakseen yhteiskunnalliseen ja kristilliseen mediakeskusteluun Kristillinen Medialiitto on vuodesta 2005 alkaen vuosittain myöntänyt Vuoden kristillinen mediateko -tunnustuksen henkilölle, järjestölle tai seurakunnalle.

 

 Kristillinen Medialiitto (KML) on ollut yhteiskunnallinen vaikuttaja 1960-luvulta alkaen. Sen nimi oli alun perin Kristillinen Radio- ja televisioliitto. Vuonna 2003 järjestön nimi muutettiin Kristilliseksi Medialiitoksi vastaamaan paremmin median monipuolistuvaa ilmettä.

 

Monilahjakas kommunikaattori Paavali

 

Kristittyjen ykseyttä edistävät kirkot ovat jo yli sata vuotta viettäneet tammikuun 18.–25. päivänä Ekumeenista rukousviikkoa.

 

Viikon viimeinen päivä, 25.1. on lännen kristillisessä kalenterissa apostoli Paavalin kääntymyksen muistopäivä. Vuoden kristillinen mediateko -tunnustus annetaan nimenomaan tänä päivänä, koska apostoli Paavalin oli yksi kristikunnan tehokkaimmista ja monipuolisimmista viestijöistä.

 

Hänessä yhdistyi ainakin neljä hyvän viestijän ominaisuutta. Hän oli oppinut, kansainvälinen, hyvä keskustelija ja julkinen esiintyjä. Ratkaiseva hetki hänen elämässään oli Kristuksen kohtaaminen tiellä Jerusalemista Damaskokseen ja sen jälkeiset tapahtumat Damaskoksessa, joiden tuloksena hän ymmärsi saaneensa kutsumuksen julistaa evankeliumia.


Tunnustuksen taustalla

 

Kristillinen Medialiitto
Suomen Ekumeeninen Neuvosto
Sana-lehti
Verkkoviestin

 

 

Rovasti Veijo Koivulan puhe luovutustilaisuudessa 25.1.2015.

Vuoden 2014 kristillinen mediateko - mediakuvat

Täältä löytyvät kuvat median käyttöön. Kuvaaja: Antti Tuomikoski.


lue lisää

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä