Kampin kappeli on Vuoden 2012 kristillinen mediateko

Vas. viestintäjohtaja Thorleif Johansson, toiminnanjohtaja Tarja Jalli, yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen, kiinteistöjohtaja Markku Koskinen, sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikkö Leila Lavikainen, pääsihteeri Maarit Kuikka. Kuva: Antti Tuomikoski.

Kristillinen Medialiitto on päättänyt myöntää Vuoden 2012 kristillinen mediateko -palkinnon Helsingissä sijaitsevalle Kampin kappelille ja siihen liittyvälle ajattelulle. Kappelissa yhdistyvät toisaalta vähäeleinen kristillisen viestin läsnäolo ja samalla siihen erottamattomasti liittyvä sosiaalisen auttamisen näkökulma.

 

- Tämä kappeli on media. Tätä ei voi ohittaa näkemättä sitä. Yhtä hyvin työmatkoillaan kiirehtivät, kauppakeskuksessa asioivat kuin yhteiskunnan reuna-alueille ajautuneet näkevät tämän taideteoksen. Onhan tämä yksi World Design Capital 2012-vuoden kärkihankkeita.

 

Näin totesi pääsihteeri Maarit Kuikka ojentaessaan Vuoden kristillinen mediateko –palkinnon Kampin kappelille.

 

Kaikki eivät ole kuitenkaan kävellet ohi. Yli on jo muutaman kuukauden aikana astunut myös kappeliin sisälle. He ovat hiljentyneet sen tilassa tai saaneet apua Helsingin kaupungin sosiaalityöntekijältä tai he ovat keskustelleet elämän perusarvoista kirkon työntekijän kanssa.

 

-  Kappelissa vuorovaikutuksen lähtökohta on kävijän oma tarina. Hänen omaa asiantuntijuuttaan hänen omassa elämässään kunnioitetaan, ja pyritään rakentamaan uutta, aiempaa parempaa ja vahvempaa, Kuikka totesi palkintoa luovuttaessaan.

 

Eikä kappelissa ketään pakoteta kuuntelemaan kristillistä viestiä. Kävijät itse valitsevat, haluavatko he kohdata sosiaalityön vai kirkon palveluja.

 

- Kappeli on eräs viestinnällinen vastaus ihmisen elämän keskeisiin kysymyksiin. Siksi se on mielestäni vuoden 2012 kristillinen mediateko, Maarit Kuikka perusteli valintaa.

 

Lions-toiminnassa on määriteltynä, että sen puitteissa ei saa riidellä uskonnosta eikä politiikasta, Mutta sielläkin käydään laajaa keskustelua arvoista.

 

- Paavalin tapaan meillä kansainvälisyys, osaaminen, vuorovaikutus ja keskustelu ovat keskeisiä. Ja meidän julistuksemme ydin on: me palvelemme, pääsihteeri Kuikka kertoo.

 

- Niin kirkko, yhteiskunta kuin me leijonatkin olemme yhteisellä asialla. Meneillään on kehitys, jossa meitä kaikkia tarvitaan. Puhun nyt syrjäytymisestä, ylisukupolvisesta köyhyydestä, yhteiskunnan kahtiajakautumisesta ja ikääntymisestäkin.

 

Pääsihteeri Kuikka otti lisää esimerkkejä.

 

- Lapsissa on tulevaisuus, sanotaan. Olemme kuitenkin onnistuneet 15 viime vuoden aikana kasvattamaan lapsiperheiden köyhyyden kolminkertaiseksi. Suhteellinen köyhyys on maassamme 1970-luvun tasoa. 70% kansastamme on köyhyysrajan yläpuolella, mutta sen alapuolella olevaan köyhään kolmannekseen kuuluvat mm. vanhukset, opiskelijat ja yksinhuoltajat.

 

- Edessä on aika, jolloin meitä kaikkia tarvitaan. Yhtä hyvin Kampin kappelissa toimivia sosiaalialan ammattilaisia, kirkon työntekijöitä kuin meitä leijoniakin, Kuikka totesi.

 

Vuoden 2012 kristillinen mediateko –palkinnon ottivat vastaan yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen, Kampin kappelin toiminnanjohtaja Tarja Jalli sekä kiinteistöjohtaja Markku Koskinen Helsingin seurakuntayhtymästä. Helsingin kaupungin edustajana palkinto ojennettiin sosiaalisen ja taloudellisen tuen päällikkö Leila Palviaiselle.

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä