Päivi Räsänen palkittiin keskustelun herättämisestä

Vuoden 2010 Krstillinen mediateko -palkinto annettiin ainutlaatuisen vilkkaan arvokeskustelun herättämisestä.

Tänä vuonna kuudetta kertaa jaettu Vuoden kristillinen mediateko -tunnustus luovutettiin tiistaina  25.1.2011 kansanedustaja Päivi Räsäselle. Tunnustuksen saajan oli valinnut toimittaja ja pappi Freija Özcan. Tunnustus annettiin viime syksynä  Ajankohtainen kakkonen -ohjelman jälkeen syntyneen mediakeskustelun herättämisestä.


 

”Keskustelu pakotti lähestulkoon jokaisen suomalaisen kautta maan miettimään omaa suhdettaan ihmiseen, itseensä, kristinuskoon ja Jumalaan. Sellaista ei yksikään kristillinen yhteisö ole aikoihin saanut aikaan maassamme. Siksi, ottamatta mitään kantaa itse keskustelussa esitettyihin näkemyksiin, keskustelun synnyttäminen on tunnustuksen arvoinen teko”, Freija Özcan totesi luovutuspuheessaan.


”Surullista kyllä, keskustelu myös ravisteli, loukkasi ja haavoitti monia aiheuttaen valitettavan joukkopaon kirkosta. Me suomalaiset olemme hyvin huonoja keskustelijoita siinä mielessä, että meidän on vaikea olla reilusti eri mieltä keskustelukumppanimme kanssa. Siksi mieluummin hyssyttelisimme vaikeat asiat olemattomiin. Tämän tunnustuksen saaja onnistui kuitenkin sattumalta herättämään viime syksynä epätavallisen kiivaan ja samalla kiinnostavan keskustelun, jossa oltiin reippaasti eri mieltä”, Özcan perusteli tunnustusta.


”Tämä tunnustus on suuri rohkaisu minulle, mutta uskon, että myös suurelle joukolle niitä suomalaisia, jotka toivovat Raamatun arvojen ja kristillisen uskon sanoman nousevan julkisessa keskustelussa esiin”, kansanedustaja Päivi Räsänen totesi omassa puheenvuorossaan.

 

”Olen monesti surrut sitä, että julkisissa esiintymisissäni lainsäätäjänä niin harvoin tulee mahdollisuus pitää esillä uskoni ja elämäni ydintä, armon sanomaa. Mutta kirkolle ja kristityille avautui viime syksynä erityisellä tavalla mahdollisuus tuoda esiin kristinuskon ydinsanoma ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Jeesuksesta.

 

Varhaisen seurakunnan apostolit hakeutuivat pitämään esillä Jumalan sanaa paikkoihin, joissa oli paljon ihmisiä koolla, suurkaupunkien toreille ja tunnetuille keskustelupaikoille, esimerkiksi Ateenan Areiopagille. Tänä päivänä monimuotoinen media on se esiintymislava, julkinen estradi, jolta me voimme puhutella suuria joukkoja ihmisiä. Voimme olla kiitollisia siitä sanan- ja uskonnonvapaudesta, jonka turvin saamme pitää Raamatun sanomaa esillä näillä foorumeilla”, Räsänen sanoi.

 


 

Vuoden 2010 Kristillinen mediateko - lehdistöötiedote Tunnustuksen perusteet - Freija Özcan Kiitospuheenvuoro - Päivi Räsänen Paavalin muistopäivä

 

Kristillisen Medialiiton vuonna 2005 perustama Vuoden kristillinen mediateko –tunnustus on luonteeltaan ekumeeninen, ja se luovutetaan vuosittain tammikuun 25. päivänä, joka on vanhassa kristillisessä perinteessä apostoli Paavalin kääntymyksen muistopäivä. Päivä on myös kristittyjen ykseyden ekumeenisen rukousviikon päätöspäivä. Kyseinen viikko on viime vuosisadan syvimpiä ja laajimmalle levinneitä hengellisiä liikkeitä.

 

Palkinnon aikaisemmat saajat:

  • Vuoden 2005 Kristillinen mediateko: Kehityspäällikkö Ilkka Kastepohja
  • Vuoden 2006 Kristillinen mediateko: Elokuvaohjaaja Klaus Härö
  • Vuoden 2007 Kristillinen mediateko: Metallimessu
  • Vuoden 2008 Kristillinen mediateko: RV-lehti
  • Vuoden 2009 Kristillinen mediateko: Maata näkyvissä -festarit

Lisätietoja:
Thorleif Johansson, , puhelin  040-865 3103
Freija Özcan, , puhelin 0400-799 587

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä