Kristillinen media toimii sisältönsä kautta

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien kehityspäällikkö Ilkka Kastepohja. Kuva: Kaj Aalto.
Vuoden 2005 Vuoden kristillinen mediateko -palkinto myönnettiin radiolähetysjärjestö kehityspäällikkö Ilkka Kastepohjalle.

 

Kehityspäällikkö Ilkka Kastepohjalla on takanaan yli 20 vuotta kristillistä radiotyötä. Hän on keskeinen vaikuttaja suomalaisen sähköisen kristillisen viestinnän rakennemuutoksessa.

 

Kastepohjalla on kokemusta radiolähetystyöstä, kristillisten ohjelmien vapautumisesta paikallisradioissa ja syntyvaiheista.

 

Hän on ollut kehittämässä Raamattu kannesta kanteen –ohjelmaa, joka on yksi Radio Dein suosituimmista ohjelmista.

 

Ohjelma osoittaa, että kristillinen media toimii pääasiassa sisältönsä kautta. Raamattu on edelleen maailman levinnein mediatuote ja Raamattuun perustuvat mediatuotteet ovat merkittäviä kaikkialla maailmassa. Palkitun ohjelman kehittäjä, taustatiimi ja kustantaja ovat pysyneet rohkeasti uskollisina kristillisen median ydintuotteelle ja sen sanomalle. Samalla se on tuotteistettu modernin radiotoiminnan vaatimuksien mukaiseksi.

 

- Koen, että kutsumukseni on toimia taustalla ja auttaa muita ihmisiä julistamaan evankeliumia median kautta. Minun mielestäni kestävä ja pitkäjänteinen kristillinen mediatyö voi perustua vain sisältöön, mutta myös väline ja menetelmät täytyy oppia. Iloitsen erityisesti 1990-luvulla aloitetuista lyhytaikaisista tapahtumaradioista, joiden kautta moni tekijä on hankkinut arvokasta kokemusta. Raamattu kannesta kanteen –ohjelma on hyvän tiimityön tulosta, Kastepohja arvioi.

 

Raamattu kannesta kanteen -ohjelman toteutuksesta vastaavat pastori Jukka Norvanto ja toimittaja Inga-Lill Rajala.

 

 

Verkkoviestin julkaisujärjestelmä